fredag 27. februar 2009

Plump, plumpere, Finansavisen.

Noen i omgangskretsen til Finansavisen har kjøpt =Oslo. Det er prisverdig.

I bladet er det et intervju med Knut og Jørgen, som bor permanent på Sandbakken Camping. Knut i en campingvogn, Jørgen i en gammel buss. De har en prat rundt fjernsynet, og kommer blant annet innom børsnedgangen.

Finansavisen har en ”morsom” bakside. De bytter åpenbart baksideredaktør fra tid til annen. Lenge var dette en fenomenalt plump person som benyttet enhver unnskyldning til å trykke nærbilder av store bryster: Kjønnskvotering i styrerommet? Store fordeler! – bilde av Aylar.

Deretter fulgte en velsignet periode med en oppegående og tidvis ganske morsom baksideredaktør. Men nylig fant avisen tilbake til sitt gamle nivå. Fra gårsdagens avis sakses Finansavisens behandling av kommentarene fra to menn som i en årrekke har levd mer eller mindre på gaten:Nå ler de av deg
Finanskrisen snur opp ned på det meste. Mens det tidligere var sånn at samfunnets bedrestilte lo eller rynket på nesen av de fattige og utstøtte, koser nå UFBerne (Uten Fast Bopel) seg med ofrene for finanskrisen.
Bladet =Oslo har besøkt to av dem, Knut og Jørgen, som bor i en campingvogn på Sandbakken Camping i Ytre Enebakk:


- Har børsen åpna ennå, lurer Jørgen.
Knut ser på klokka.
- Jo, den har åpna nå.
- Han Jørgen gleder seg over at børsen stuper, sier Knut.
Jørgen nikker.
- Jeg gjør det. Veldig. De er selvgode og syns de er flinke bare fordi de har fulgt standardmåten. Jeg håper de kan få seg en trøkk i trynet.

Slapp av, Jørgen. Finanskriseofrene har fått seg en solid smekk for lenge siden. Men bare vent til børsen snur i 2013 (eller 2020 eller når det var). Da skal vi le igjen!

-----------

Plutselig er man totalt og fullstendig enig i Jørgens vurdering av finansmiljøet.Jørgen og hunden avbildet i =Oslo:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar