tirsdag 3. januar 2012

Av- og påstigning... hvilket problem?


(Rogalands Avis  januar 2012)

Fredag 30.desember hadde Rogalands Avis et oppslag om ureglementert adferd i rundkjøringen øverst i Kongsgårdbakken. Noen fotgjengere krysser området innenfor rundkjøringsmarkeringene, og en del bilister og drosjer setter av passasjerer langs kanten. Både avisen og kommunen uttrykker bekymring over dette. Men hva er problemet?

Rundkjøringen er usedvanlig bred, fordi bussene skal kunne snu der. Når det ikke kommer buss, er det rikelig plass til biler i to bredder, og trafikken går sakte i området. Så har det heller ikke skjedd noen ulykker her. Slike oppslag skaper likevel en oppmerksomhet som kan føre til at kommunen begrenser mulighetene for korte, praktiske av-og-på-stopp ved Domkirkeplassen (bøtelegging, fysiske hinder, skilt, maling etc). Det ville være fortredelig.

Spørsmålet er i så fall: Hvor skal folk ellers slippe av eller hente sine bekjente og familiemedlemmer? Det er ulovlig – og adskillig verre – å stoppe i busslommer og på drosjeholdeplasser. Man kan stoppe på en parkeringsplass, men da må man først finne en som er ledig. Eller man kan stoppe midt i veien, noe som umulig kan være bedre. Eventuelt kjøre rundt en stund og bidra til trafikkproblemene på Holmen eller Bergeland. Faktum er at det ikke finnes en eneste av-på-plass i hele sentrum.

Som det heter: Don’t fix it if it ain’t broke. Av- og påstigning ved Domkirkeplassen er helt uproblematisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar