lørdag 29. oktober 2011

Genial løsning for sommertid / normaltid

Ny Bedre Ordning for sommertid/normaltid!

Gammel ordning: Vi stiller klokker (og glemmer noen), vi kommer for tidlig eller sent til jobb, skole og fly, og det er i det hele tatt et skrekkelig mas to ganger i året.Her er et mye bedre forslag.

Om høsten går det stort sett greit. Vi får en time ekstra søvn, og de første morgenene er ålreit. Til våren, derimot, mister vi en nattetime. Slitsomt og irriterende. Men det kan unngås!

Heller enn å stille klokken en time frem til våren, natt til søndag, kan vi stille den 23 timer tilbake isteden. Det har samme effekt på klokken og lyset, og som en diger bonus: Dermed er klokken plutselig blitt ett forrige natt igjen, vi er tilbake til sent fredag kveld, og vi får en hel, herlig lørdag ekstra. To lørdager på en helg - what's not to like?

Dette betyr imidlertid at vi legger til et døgn hver vår.

For at ikke kalenderen skal gå helt i surr og ende opp med jul i juli, kan vi gjøre en korrigering hvert skuddår. Istedenfor å legge til den gammeldagse skuddårsdagen (29.februar) kan vi trekke fra (!) tre dager, altså tilsvarende de dagene vi har lagt til ved sommertidjusteringen de forrige tre årene.

Jeg foreslår at vi trekker fra mandag, tirsdag og onsdag den aktuelle uken.

Dermed går vi - en uke hvert skuddår - rett fra fredag, lørdag, søndag - til torsdag, fredag, og helg igjen. For å gjenta meg selv: What's not to like?